OVER ONS - Kamp44

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vind ik leuk

Vriendenkring WO II-verzamelaars Putte is een vereniging uit Putte (bij Mechelen) van verzamelaars van legervoertuigen, wapens, uitrusting en curiosa uit Wereldoorlog II.

Het begon einde 1997, toen enkele Putse WO II - verzamelaars (Eddy Liekens, Walter en Wim Vervoort, Jos en Kris Schellemans, Chris Buedts) het plan opvatten om "eens iets te doen" rond Wereldoorlog II in Putte. Dat iets groeide uit tot de 'Grote WO II-tentoonstelling' in de hallen van Gemeenschapscentrum Klein Boom te Putte op 12 en 13 september 1998, die door meer dan 5.000 mensen bezocht werd. Een behoorlijk succes. En later volgde nog meer... (zie "veldslagen").

Naast het zelf organiseren van diverse evenementen/tentoonstellingen en jaarlijkse deelname in Putte aan 11 november-herdenking, open-monumenten-dag, roefeldag, enz... nemen we eveneens deel aan activiteiten van andere gemeenten/verenigingen. Ook trekken we er -met familie- al eens een weekendje op uit: bezoek aan binnen- en buitenlandse oorlogsmusea, historische sites, de Normandische kust, herdenkingsfestiviteiten, enz... (zie "veldtochten").
Ondertussen is onze vriendenkring flink uitgebreid met zowel verzamelaars van buiten als binnen gemeente Putte. Ook mensen die zelf geen verzameling hebben maar gefascineerd zijn door aspecten van WO II of graag een handje toesteken maken deel uit van de groep. Overigens zijn we geen echte 'club', maar gewoon vrienden onder elkaar met dezelfde hobby en hetzelfde recht tot spreken.

Ons motto: het levendig houden van een historische periode die niet mag vergeten worden...

Vriendenkring WO II - verzamelaars | Over ons 
© 2008 - 2018 Kamp44.be
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu